Politikerne kvalt av olje?

Norge har i årevis manglet effektiv oljevernberedskap for kystområdene. Kan det være derfor Regjeringen ligger så lavt i tungolja, når det gjelder dagens katastrofe langs østkysten? Selvsagt! I stedet for å øse opp noen millioner til lenser og beredskap før en katastrofe, så øser man heller ut 200-300 millioner etter katastrofen.  Ikke det minste merkelig altså. Mye dyrere å være føre var enn etter snar.

Hørt den før når det gjelder veier, sykehus, eldreomsorg, skoler osv.? Å så kan søkkrike Regjeringer vise «handlekraft» når det passer å imponere….

For også opposisjonen vaker ubemerket mellom oljelensene. Ikke så mye som et eneste illeluktene argument greier handlingsfattige Høyre&Co. å øse opp fra stinkende oljesøl. Merkelig, ikke sant? Kan vi tippe at årsaken er den, at også opposisjonen har sklidd elegant over oljevernet i alle år. Like søkkrik og like handlekraftig som dagens regime.

Men aller rarest er likevel, at Frp-kilden ikke spruter ut oljete argumenter! Og gjør de rødgrønne svart av skam og raseri! Partiet har jo tross alt ikke en eneste oljekatastrofer å forsvare!

Fra vinduet ser jeg et par lenser dingle et stykke ut i sjøen festet til en odde. Det kan ta inntil femten år å bli kvitt stanken på mange strender. Og mens våre politiske ansvarlige gurgler halvkvalt av olje, renner det svarte giftige ut i havet, oppover berg og ned i sand langs landets mest trafikkerte sommerkyst.

Godt valg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *