Svake studentledere

Regjeringen bygget barnehager til alle unger her til lands i løpet av et par, tre år. Samtidig mangler 14000 studenter husvære rett før studiestart. Rødgrønn løsning? Det hadde en smilende forskningsminister Tora Aasland til seere av NRK Dagsrevyen i kveld: Vi rødgrønne har bygget 1200 nye studentboliger i 2008, skrøt ministeren.

Skal vi le eller gråte?

Kanskje tenkte ministeren at det skal bo ti på hver rom. Hva vet vi. Bedre er det ikke at opposisjonen heller ikke kan score billige poenger på husløse studenter. Fremtidens kvinner og menn har med rentetunge lån blitt utnyttet av et langt dyrere privat boligmarked under skiftende politiske regimer fra høyre til venstre.

Studenter uten tak over hodet har vært et problem så lenge vi kan huske. Løsningen like åpenbar som en barnehage. Men akkurat på samme måte som veier, eldreomsorg, sykehusplasser, skole osv. har politikere fra alle partier sviktet i mange tiår. Likevel:

Mer enn å peke på sidrumpet politisk lederskap savner vi et studentopprør! Kraftfulle ledere med fremtiden i sikte og ansvar for sine medstudenter. Men kanskje er de unge lederskapene engstelige. Eller de rette typene fins ikke. Eller er for politisk belastet allerede; snille gutter og jenter med toppstillinger innenfor politikk og byråkrati i sikte.

Lederskapet i studenorganisasjonene har jo tradisjonelt havnet på de mest attraktive røde og blå taburettene. -Ligger det hunder begravet her?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *