Miljøverdensmester Solheim bløffer

Miljøvernminister Erik Solheim kritiserer StatoilHydros satsing på oljesand i Canada uten å kunne (eller ville) hindre prosjektet. Fullt utbygget vil det halvstatlige selskapet slippe ut halvparten CO2 i Canada av hva Norge gjør i dag. Samtidig støtter Solheim som utviklingsminister et tilsvarende og minst like stort prosjekt på Madagaskar gjennom programmet Olje for utvikling i regi av Norad.

Fullt ut vil altså oljesandutvinningene slippe ut minst like mye CO2 som hele Norge gjør i dag.

Solheim hevder at han ikke har hatt kjennskap til Madagaskarprosjektet. Direktoratet for utviklingssamarbeid ligger under Utenriksdepartementet. Ingen tror at det er vanntette skott mellom departementene til Solheim og Gahr Støre.

Forholdet tyder på at Solheim ikke bare bløffer når han hevder manglende kjennskap til Madagaskar. SV-ministerens verdensmesterskap i miljø er sannsynligvis også mer knyttet til miljømilliardene Norge strør utover verden enn reduksjon i utslipp av CO2 disse milliardene representerer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *