Riksrevisjonen kritisk til Erik Solheim

Den rødgrønne regjering har hemmeligstemplet en rekke rapporter fra Riksrevisjonen, melder Aftenposten 5.ds.. Sakene gjelder blant annet mangelfullt vedlikehold av veier, dårlig sykehusledelse og Regjeringens innsats for et inkluderende arbeidsliv.

Kritikk på nevnte områder er ikke overraskende, heller ikke at Regjeringen nekter folket innsyn i forsømmelsene ei uke før valget. Mer interessant er det at Stortingets kontrollorgan setter søkelyset på Erik Solheims miljøresultater for å berge klimaet.

Solheim har de siste årene brukt svært mange norske skattekroner i utlandet på miljøtiltak. Og nye milliarder skal eksporteres, lover SV statsråden. Hovedbidragene vil høyst sannsylig havne i lommene på Kommunist-Kina, verdens største miljøsvin for tiden. En rundhåndet Solheim har slik oppnådd å bli utnevnt til miljøverdensmester. Hvordan ser innsatsen ut i ministerens bakgård?

Dagens Næringsliv fortalte 5. ds. om radioaktiv avfall etter Søve Gruver i Telemark. Slagghaugene ligger rett ved drikkevannskilden Norsjø. Gruven som var statlig drevet på 50-og 60-tallet, produserte mineraler til amerikansk atomvåpenindustri. Gruveområdene ble solgt til til Telemark fylke i 1970. Deretter oppsto den klassiske krangel: Hvem har ansvaret for å rydde opp atomsøppelet?

Et representantforslag i Stortinget ved Frp foreslo i 2008 å vedta at staten hadde ansvaret for å rydde opp. Forslaget ble stoppet av det rødgrønne stortingsflertallet. Først etter at Telemark fylke gav Regjeringen beskjed om at staten ville bli saksøkt for ikke å ta ansvaret for miljøskandalen, har Nærings-og handelsdepartementet begynt å ta affære.

Miljøverdensmester Solheim har ved en rekke anledninger lovet milliarder i miljøtiltak til utlandet. Eksperter antyder at akkurat som u-hjelpmilliardene, så vil også her en anseelig mengde skattepenger havne i korrupe lommer. Solheim har ikke brydd seg med å rydde opp i atomavfallet ved drikkevannskilden i Telemark.

Riksrevisjonens merknader overrasker ikke. Etter alle solemerker å dømme bør Solheim begynne å sole seg lokalt. Han risikerer ellers å ende opp på fremtidens politiske søppelhaug med kongens fortjenestemedalje i skrapjern om halsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *