Rødgrønne miljøskandaler

Skandale av kreftlandsbyer lurer bak Kinas ”grønne” makeover, skrev The Observer i juni 2008. De syke landsbyene er bredt omtalt i BBC News, Reuters, The Washington Post og flere. Norske medier derimot sier lite og ingen ting om miljøtragedien. Unntaket var en lenger reportasje i NRK Søndagsrevyen 6.ds. som omtalte 70 kreftlandsbyer. Innslaget – en blåkopi av de enorme miljøforurensningen som åpenbarte seg i ruinene til det gamle sovjetunionen etter 1989 – forsvant i norsk presse.

I følge Regjeringens Kina-strategi utformet i 2007 er Kommunist-Kina (KK) pekt ut som et av fremtidens hovedsamarbeidsland økonomisk, miljømessig og teknologisk. I følge rapporten ”Investing in Global Warming” investerte Oljefondet 1,4 milliarder i sterkt forurensende olje-og kullvirksomhet i KK i fjor. Norske pensjoner investert i slik virksomhet som har enorme helse-og miljøkostnader fører til økt global oppvarming, påpekte World Wide Fund. Samtidig investerte fondet 590 millioner i indisk kull og petroleum.

Pengesekken styres av SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen. Fra fremtidens pensjonsfond investerer finansministeren stort i den sterkt forurensende utvinningen av oljesand gjennom oljeselskapene Shell, BP, Total og Exxon Mobil, alle på Oljefondets ti-på-topp-investeringsliste, i følge Aftenposten Økonomi 7.ds.. Miljøtalskvinne for SV Inga Marte Thorkildsen slutter pent opp bak sin partileder. StatoilHydro er inne i Canada, og Direktoratet for utviklingssamarbeid er det på Madagaskar. Til sammen på sistnevnte to områder vil man her slippe ut like mye karbon som Norge til sammen.

Slik er det ikke vanskelig å forstå at Riksrevisjonen etterlyser miljøvernminister Erik Solheims miljøresultater. Dessverre har ikke Oljefondet satset på å investere i selskaper som tar samfunnsansvar, sier leder i Naturnvernforbundet Lars Haltbrekken til Aftenposten.

Nylig straffet finansminister Halvorsen et israelsk selskap som hadde produsert lytteutstyr på muren. Som kjent har muren og utstyret bidratt til at selvmordsbombere fra Hamas ikke kan sprenge jøder i busser, på torg og gater i israelske byer. I KK, verdens verste forurenser, bruker hun ikke bare milliarder på olje-og kulldrift som øker en global oppvarming. Investeringene har høyst sannsynlig ført til at mennesker dør i fleng i kreftlandsbyene omkring de store industristedene i KK.

Er SVs miljøhandlinger i det rødgrønne regjeringsflertallet uttrykk for den verste dobbelmoral i norsk politikk i overskuelig tilbaketid med statsminister Stoltenberg som mentor?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *