Hul rødgrønn utenrikspolitikk

Jonas Gahr Støre snakker polert og velformet om rødgrønn utenrikspolitikk. Minner litt om Obama; utlegger seg gripende om utfordring fra nord til syd, øst til vest. Men så lenge den norske regjering holder dørene åpne for terrororganisasjonen Hamas – og samtidig leter med lys og lykter etter måter å straffe israelerne på, f.eks. økonomisk – så lyder Støres argumenter hule.

Saken stiller ikke Støre et bedre lys i forhold til Kommunist-Kina. Siden tidlig nittitall har norske politikere smisket med kineserne i lukkede rom om menneskerettighetene. Men har man noen gang kritisert kommunistene offentlig for deres daglige og grove brudd på de samme rettighetene? Med okkupasjonen Tibet som kroneksempel?

Nei, derimot skal Norge snart undertegne en frihandelsavtale med med verdens største diktatur. Mange land tør å kritisere kineserne i fullt dagslys. Men ikke Norge. Til det er markedet det for stort og inntjeningsmulighetene enorme. Man føler seg vel også beæret av oppvartingen. Dessuten tar ikke kommunistene med slikehansker på nasjoner som faller fra….

Norsk utenrikspolitikk i forhold til Kommunist-Kina som mange andre land – er rett og slett ynkelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *