Avsporing

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) inkalte her om dagen Jernbaneverket til hastemøte. Det står ikke alltid et tog som det het før i tiden, da togene gikk i ny og ne. Nei, flere og flere tog har praktisk talt frosset fast til skinnegangene. Utstyret på og utenfor skinnene tåler ikke norsk vinter sammen med langvarig mangel på tilfredsstillende modernisering og vedlikehold.

Tusenvis av passasjerer har blitt perrong-gisler, som Aftenpost-journalist Geir Salvesen treffene sa det i samme avis. Er det mulig at Sp, Ap og Sv kommer på sporet etter årsaken til elendighetene? For som alt annet Staten har hånd om, så har også NSB lidd under hvordan Høyre skulle reformere helsevesenet under Erna Solberg (H) med Kjell Magne Bondevik (Krf) i spissen: Mer helse for hver krone!

Vi snakker altså om et kollektivt politisk vanskjøttet ansvar gjennom flere tiår. Og mindre har det blitt så det monner! Folk skal tvinges til å gå sjuke på jobb. Det behøver ikke tog å gjøre. De bare står der bare med blåneglete passasjerer inni. Hva gjør jeg for å vise handlekraft? Jo, ministeren oppfordrer kommunene om å åpne offentlige bygg slik at alle som venter inni og utfor tog kan få varmet seg!

Men så sporer ministeren helt av. For husk å ta med soevpose, det glemte hun!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *