Nyheter inn i skolen

TV2 skal produsere dagsaktuelle nyheter tilpasset skoleungdom. I tretten, fjortenårsalderen. Høres spennede ut! Men hvilke områder er det som i hovedsak truer det daglige nyhetsbildet i Norge bortsett fra bilulykker, husbranner, lakselus og været?

Jo, massedrap på uskyldige kvinner og barn utført av islamske terrorister (eller opprørerere som det heter på norsk i NRK). Enten med kroppen innhyllet i eller biler fullastet med sprengstoff. Hvordan forklare saklig uten å fornærme muslimer i og utenfor klasserommene? Fritak for undervisning akkurat som når skolene synger jula inn i kirkene? Eller fjerne slik informasjon slik man tok vekk den kristne formålsparagrafen?

Dessuten er NATO en udemokratisk angrepsspakt. Norge må ut av Afghanistan. Kineserne og Hugo Chaves en snille bamsemumser. Hungersnød i Afrika er det klimaet som har skylden for. Mens USA har skylden for alt det andre vonde og leie som skjer i verden Demokratiene i EU er griske kapitalister som vil ha kontroll med olja. Israel truer verdensfreden, mens folket i Afghanistan trenger bin Laden og Taliban mer enn alt annet for å bli gangs mennesker, syns SV å mene.

Etterpå kan ungene rope sitt årlige hurra for et FN, der halvparten av medlemslandene er familiære, autoritære og totalitære stater som bryter mennskerettighetene hver dag. Men som SV leder Kristin Halvorsen sa nylig: Det her blant ungene vi sår de første frøene. Og nå er det hun som skal styre kunnskapsdepartementet i fire år. Vi venter spent på de første nyhetene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *