Fiffig opplegg i rom sjø

To marinejegere brukte et par dager av ferien til berge ut to barn fra Marokko. Barnas norske mor var tilkjent retten til omsorgen. Barnas far holdt de fanget i hjemlandet sitt. Ungene rømte til den norske ambassaden, seilte over Middelhavet og havnet trygt i Norge med hjelp fra ambassadeansatte og marinejegerne.

Uakseptabel rolleblanding, lyder vår utenriksminister og forsvarsminister. Neivel, marinejegere er jo utdannet til drepe folk, ikke for å berge noen fra nød. Selv ikke på sin fritid. Det får jo være grenser for hva statsansatte skal kunne tillate seg!

Eller?

Siste tilskudd på diplomatstammen i Washington: Spesialrådgiver i maritime saker skal rapportere til ambassadøren, UD og stå i faglig kontakt med næringsminister Trond Giske. Samtidig skal rådgiveren ha åpen linje til Norges Rederiforbund, står det i Aftenposten. Fordi dette ikke hører til kulturpolitikken må Rederiforbundet dekke inn stillingen med opptil en halv million! Her kan det ligge an til mye kokkelimunke når » noen snakker sammen i rom sjø». Men altså helt akseptabelt, fordi norske toppolitikere og -embetsmenn blander roller med et miljø ønsket tilbake til moderlandet som 0-skatteytere – av vår rødgrønne Regjering!

Skal vi tippe at marinejegerne sparkes eller degraderes. Mens Trond Giske havner i en eller annen konsulenttoppjobb i Røkkesystemet eller på bøljan blå når han trer tilbake?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *