Penger for ikke å skulke

Saltdal videregående skole i Nordland skal betale elever for ikke å skulke, opplyser NRK radio i dag. Individuelle beløp opp til tusen kroner er nevnt. Kollektivisert kan det også dryppe et par tusen klassevis. SV der oppe er strålende fornøyd bare det ikke kommer ut hvem skulkerne er.

Ved å ta seg fri fra lekser og lærermas litt jevnt og trutt kan jo i alle fall røykerne og snusere leve bra i disse nytelsers dyrtid. Skal vi tippe at fraværet kommer til å øke markert i tiden som kommer?

Hvor skoleledelsen har hentet inspirasjon fra er ikke godt å si. Men helt nylig lanserte utdanningsminister og SV-leder Kristin Halvorsen ideen om å la elevene i ungdomsskolen bruke Facebook, Twitter og Youtube i undervisningen. Men det er jo akkurat hva ynglingene har gjort lenge. Pluss en haug andre interessante siter på nettet i beste skoletid. I stedet for å gjøre lekser. Og havnet snart nederst i kunnskapseuropa.

Så utdatert går det altså an å bli. Og det er en minister som i kommende fireårsperiode skal rette opp alle feila fra i går! Hva blir neste? Karakterfri skole, firedagersuke siden skole er så slitsomt og lønn til alle elever?

Skjønner vi nå hvorfor SV vil senke stemmerettsalderen til 16 år?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *