Ny økonomisk verdensordning?

Ja, utbasunerte SV, da finansmarkedet nesten gikk opp i flammer i 2008. Partiet så seg som kapitalismens og markedets banemann. SV og staten skulle omsider få sin rettmessige plass i historien (etter at sosialismen utviklet kommunisme og gikk fallitt som massemorder på 1900-tallet). Hva var det Marx og vi sa, Lysebakken rødmet kledelig på alle teveskjermer i skjelvende framtidsoptimisme. Men hva hører vi? Jo, et nødskrik fra en alvorlig skakkjørt samferdselminister helt nede fra grøfta opplyser til Aftenposten den 22,03.: De rødgrønne vil nå invitere private investorer til å bygge og vedlikeholde veier og jernbaner i kongeriket!!

Det rødgrønne stjernesmellet på smalporede veier og jernbaner lyser opp over hele Europa. I tidens globale økonomiske oppsving, med Kina som det største kapitalistiske lokomotiv, og India ikke langt etter, spør vi; Hvem har så langt lidd det største nederlaget i den gamle økonomiske verdensordningen?

Lysebakken var dessverre ikke tilgjengelig for kommentar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *