Arne Strand – ber for sin syke mor

Arne Strand ber i Dagsavisen på egne og likesinnedes vegne for sin syke mor. Strand befant seg i Treholt sin omgangskrets da den betrodde byråkraten spionerte for Sovjetunionen (SU) i årene 1969 til 1984. Vi snakker om en totalitær ideologi med verdensherredømme som endelig mål. Virket det besettende på Treholt? Han må jo åpenbart ha hatt høye tanker om sine politiske posisjoner og bestrebelser for en fallert sosialisme.

”Skandalene” man tillegger norsk etterretning og politikere fremhever altså den virkelige nedturen; Resultater av en ideologi norsk venstreside bekjente seg til da Treholt forrådte landet sitt (her også venstresiden i DNA/Ap som har fått nytt livsrom etter SV sin inntreden i Regjering):

Allerede på 30-tallet visste de som ville vite at SU var et terrorregime med massemord på ”samvittigheten”. Nå blir Strand sint bare han tenker på at et kamera kikket han og Treholt og deres venner privat i kortene. Patos man gjerne sporer hos folk med dårlig samvittighet. Kan det være at redaktøren heller burde skjenke en tanke til statene øst for muren SU undertrykket, og de om lag 65 millioner innbyggerne regimet avlivet (democide) på forskjellig vis mellom 1917 og 1989, FN organet Human Development Report, 2002.

Dette regime var det Treholt tilbød sine tjenester i fjorten, femten år uten å meddele norske myndigheter. Terroren var i full sving da byråkraten vervet seg i 1969. Han kom således i beste selskap med europeiske ”ånder” som Sartre og Picasso. Det var kanskje motiverende og betryggende? Det er her skandalene åpenbarer seg. Ikke gjennom små kikkhull som skulle bidra til å avsløre ”nordmannen” noen har kalt en av de viktigste spionene i SUs tjeneste på den tiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *