Brød og sirkus

Kirken må komme seg ut til Folket, lyder det fra Senterpartiet gjennom NRK radio P2 idag. Og hvor andre steder enn Kjøpesentrene er det partiet anbefaler geistligheten å rydde plass til Vår Herre. Berget ut til publikum når publikum ikke kommer til berget. Ikke dumt, Sp. Tidens nye kirkerom har jo lenge vært fyllt av overforbrukets hyller. Formaninger trengs.

Nå er det imidlertid slik, at mens omlag åttifem prosent av folket er inneskrevet i statskirken, så sokner bare tre prosent av velgerne til Senterpartiet. Pengelens er det jo også i den grad at man må hestehandle til seg hundretusner for å oppnå folkets gunst. Burde det ikke heller være Senterpartier som tok oppstilling i tidens nye livsstilssentra med halleluja og kollektbøsse og tilbud om billigere mat?

Altså hva med litt brød og sirkus? Etter alle sine kuvendinger ser det jo ut til at stemmekveget svikter partiet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *