Spis deg yngre

Ja, så står det med fet skrift i reklamen fra Tanum bokhandel på Karl Johan. Vi kan spise oss tung. Overvektig. Vi kan spise oss tynn. Spise oss mett. Og noen lar være å spise for å dø. Men at vi også kan spise oss yngre? Jo, det hevder anti-age-livsstildamen Thorbjörg Hafsteinsdottir. Hun hadde stor suksess med boka Ti år yngre på 10 uker, skriver Tanum. Om det var fordi pengene rant inn eller årene av sies det ikke noe om. I løpet av jula har i alle fall fettet rent på. Og noe må gjøres.

Så velan! Her har jeg kjempet mot alderdommen med mer og mindre mat i munnen siden jeg ble født i 1942. Og så har ingen fortalt meg, at jeg kunne ha spist meg tilbake til ungdommen i løpet av et års tid! Med de helt spesielle diettene kunne man jo havnet tilbake til 1800-tallet. På legd. Fått med seg 1905, de harde trettiåra, verdenskrigene og Norges vei til toppen på verdenssamfunnets bruk og kast liste! Baklengs reality teve med kalorier og flatskjermer flagrende omkring ørene!

Hvorfor har ikke mediene ledet oss inn på de smale matveiene til norsk foryngelse? Kanskje var de rødgrønne redd for at barnehageprosjektet skulle sprenges. Hva vet jeg. I alle fall har stadig fler blitt langtidssykemeldt og arbeidsufør. Finansdepartementet melder om livreima flere hakk inn i tiden som kommer. Norske hoppere holdes oppe bare av hoppdresser og støvler til knehasene. Nå står OL for døra uten særlig mange medaljehåp i løypene. Hva med noen særlig anlagte retter for Dælhie&Co.?

Hva man skal spise for å bli yngre? Nei, det antydet Tanum ikke et gram om. Boka legges ut for salg 14. januar. Tipper det blir kø minst bort til Grand Hotell! Uten meg, stakkar. Tror ikke det nytter. Spist daglig siden toogførti og blir bare eldre for hver uke som går…

Bon apetit!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *