Den besværlige ironien

I dagens ØP-kommentar forsøker Hallstein Bast (V) å ironisere på bekostning av opposisjonen under overskriften Midler til skolen. De rødgrønne lovet 10 millioner til skolene under valgkampen. I desember reduserte flertallet beløpet til 5,5 millioner. Opposisjonen kritiserer også tidspunktet for tildelingen.

Det er jo lommerusk, skriver Bast, sitat: Vi snakker om èn prosent økning av skolebudsjettet, mens behovet er 50 millioner for å komme på linje med nabokommunene. Skolen skriker etter midler og har drever på sparebluss i årevis. Dette er et håndslag, men på langt nær nok. Det blir underlig å mene at pengene nærmest kommer ubeleilig. En byrde for skolen i Larvik. Finnes det over hode bakkekontakt? Sitat slutt.

Lille Venstre streber som alle andre partier etter politisk innflytelse og makt. Partiet har derfor vært på lag med skiftende partiregimer i årevis. I disse maktleirene har Hallstein Bast framstått som frontfigur, skal vi tro lokalavisa. Der er rimelig å hevde at Bast i disse sammenhenger har bidratt til å kjøre skoleøkonomien i grøfta, og på den måten redusert verktøyet skolen trengte for å komme på høyde med omkringliggende kommuner og landet for øvrig. Ironien i framstillingen der Bast trer fram fra bakgrunnen, gruser i øynene når han reduserer valgkampflesket til hva det er; en inntørket svor.

Dobbelt ironisk blir det at venstrepolitikeren snakker om utmagringen av skolens økonomiske situasjon. Som om den har oppstått i et vakuum og ikke utformet i skiftende kommunalt partisamarbeid. Tredobbelt ironisk framstår Hallstein Bast når han offentlig reiser kritikk mot andre partier i en sak, der Venstre har bidratt til nedgangen over mange år.

Tragikomisk blir Bast likevel først i striden om lommerusket satt opp mot vedtatte skoleutbygginger. Disse er kostnadsberegnet til flere hundre millioner kroner med solid drahjelp fra Venstre. Fins det grenser for mangel på politisk gangsyn?

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/628e05db59b04c61f2295d1b76212cbab4fc4c29

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *