App, app!

Bruk av lesebrett øker i aldersgruppen ett til fire år. Det tyder på at kvinner i framtiden slipper å føde barn med ski på beina. Jævlig vondt gjør det også. Derfor fjerner vi alle oppoverbakker. Lar naturen gå sin skjeve gang nedover. Smørefritt uten beinbrudd, blødende gnagsår og åndenød. Vi er blitt stadig flinkere til å gjøre minst mulig i bevegelse. At folk slanget seg under palmer på Svalbard og forfrøs føttene fordervet gjennom en rekke istider ser ut til å ha gått i genet. Men hvem snakket om global oppvarming på den tiden, hva?

Nei, jeg tenker ikke snakke om at alt var mye bedre før i tida. Selv om alt jo var bedre før i tida uten biler, og ozonlaget lå tykk som tåke bortetter jordene. Da det gikk i sykkel og sparkstøtting og RadioLux.. Krumskøyter og beksøm og mammaer hjemme som googlet på skurebrettene hver dag i timevis. Klærne ble appet så det holdt. Det man ikke vet har man som kjent ikke vondt av. Som kan bety at skurebrett og hjemmemammaer og snørrete unger, var det som drev verden framover. Og kanskje var det slik. Vi ble jo gangs mennesker til overmål. Snart risikerer vi ei kokosnøtt i hodet om vi ikke drukner eller brenner opp. App, app!

Derfor skal lesebrett rette opp feila fra i går. Klikk, klikk! Tynget av vektløse apper fylt med kunnskap ingen ser ende på krabber de håpefulle bortetter gulvet i sine våte bleier. Mamma apper reklame for vektløshet og smal midje i nærkontakt med Grete Roede og sliter med å komme løs fra alle tidsklemmene.

Når blir barn flinke nok? I Norge når alle kan minst like mye eller lite. Kristendomsappen holder seg i et land der snart ingen tror på Gud. Grammatikk og matte er også blitt avleggs. Nå skal alle lærere etterutdannes. Hvem som skal undervise mens de apper ny kunnskap? Riktig gjettet! Lesebrett på bussen til og fra skolen gjør jobben. Hjemmelekser skal forbys fordi noen mammaer og pappaer ikke kan like mye og lite som alle andre mammaer og pappaer.

Det artige med fremtiden er at den alltid har vært kalt for de gode, gamle dager. Kan de noen gang komme tilbake enten vi vil eller ikke?

App, app!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *