Stumheten

Islamismen har vært en av historiens store drivkrefter bak jødehatet. Det gjelder særlig etter opprettelsen av staten Israel. I mange år nå har islams stemme slynget ut jødehat i det offentlige rom – nasjonalt og internasjonalt. Vi kjenner retorikken som har bygget opp til dette bestående hatet. Men hvordan tolke det usagte? Det sentrale her er manglende reaksjoner og kritikk av dette økende uttalte jødehatet fra røster som styrer samfunnsdebatten i dagens medier.

Elitenes stemmer, hvor er de? Jo, tydelig og klar når vi må forstå islamismens hat i lys av alle krigsforbrytelsene Israel har begått i Midt-Østen siden 1948 og før. Men stumme når terrororganisasjonen Hamas nylig marsjerte og markerte 27-årsdagen på Gazastripen og fornyet sitt løfte om å ødelegge Israel, Dagsavisen/NTB 16.12.14. Nei, da er våre intellektuelle elite tause som de for eksempel har vært under hele

Hong-Kong konflikten og Tibet siden 1950.
Når blir islamismen og deres nyttige idioter konfrontert på bred front i norske medier for sitt hovedansvar, når det gjelder økende antisemittisme i Norge? Hvis forholdene fortsatt ikke problematiseres, kan vi tolke det som et uttrykk for en generell oppfatning i NRK og andre ledende mediehus om at Israel bare får som fortjent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *