Lars Gule vil mer Islam i skolen

Islamsk terror herjet på 1970-tallet. Sprengte passasjerfly og mennesker regnet fra himmelen. Arabiske land hadde forsøkt å utslette jødene i tre kriger. Det var ikke nok for Lars Gule. Som ung maxist-leninist dro han til Midt-Østen i 1977 for å bidra. Fikk skytetrening; Han ville se jødene i hvitøyet over løpet på en maskinpistol. Men det var heller ikke nok. Idealisten lærte å sette sammen bomber; Med sprengstoff i bagasjen ble han tatt i Libanon på vei mot Israel. En fotgjengerundergang i Tel Aviv; Et boligområde i Jerusalem.

Den tidligere formannen i Human-Etisk Forbund (HEF) befinner seg på norsk venstreside. Marxistisk-leninistisk ideologi henger nøye sammen med ateisme. Det har vært HEFs hovedmål siden opprettelsen på 1950-tallet: å skille stat og religion og deretter misjonere for en ikke-religiøs tilstand. Humanismens forkjempere avviser noe som helst verdifullt i den metafysiske dimensjonen. HEF tror ikke på Gud. Det skal heller ingen andre gjøre. Målet er å rense samfunnet for religiøs villfarelse. Slik halshogger man etikken og skryter av det.

Kom muslimsk innvandring beleilig for Gule og HEF? Religion og stat er snart adskilt. Den kristne formålsparagrafen er lagt død, og renser skolen og andre institusjoner for religiøse innslag og påvirkning. Prosessen har i stor grad vært drevet av HEF og bakket opp av islamske organisasjoner i Norge. Islamsk Råd Norge (IRN) har 43 medlemsorganisasjoner over hele landet. Det fins en rekke student-og ungdomsorganisasjoner. Nettet kryr av islamske stemmer som fordømmer alt vestlig. Koret i det offentlig rom er langt sterkere enn forsvaret av kristendommen. Har virkninger direkte og indirekte betydning for HEFs kamp for hedenskapet?

Ja, det vet Gule. Han vil ha mer Islam i skolen og mindre kristendom. En motsetningsfylt holdning som syns fundert i bedrag og grunnleggende feilvurderinger. Gule og HEF ønsker jo mindre religiøs påvirkning i klasserommet. Kommer utspillet for å behage Islam, og samtidig skaffe økt støtte for å redusere kristendommens innflytelse til ground zero? Skoleungdom er påvirkelig. Marxist-leninistene i Norge ble jo en forvillet og utledd gjeng som havnet på den ideologisk skraphaug i 1989. Ser Gule et totalitært Islam som ny start på en gammel drøm? Reformasjon og oppfyllelse av det han kjempet for på 1970-tallet?

En gang fanatiker, alltid fanatiker? Nei, vi tror heller ikke Gule lider av svekkede sjelsevner. Han er intelligent og kunnskapsrik. Derimot tror vi Gules ønske om å utvikle koranskoler i norske klasserommene er en grov feilvurdering, til og med i beste mening, om målet er å motarbeide ekstremisme. På linje med den intellektuelle uforklarlige posisjon som støttet Stalin og Mao. Gules forslag viser at han mangler løsninger på at islamsk terror har økt kraftig siden 1970-tallet og nå rir deler av verden marerittaktig, men:

Hvordan skal på-lissom-imamer-lærere styrke identiteten til og roe ned norsk muslimsk ungdom? Fortelle at Vesten har skylden for terroren, som jo er den framherskende oppfatning blant norsk venstreside og i den muslimske verden? Hvordan avklare bestialiteter som skjer mellom sunni og shia til en blandet forsamling i klasserommet? Hvilke voldelige vers i Koranen, som jo er noe av grunnlaget for islamsk terror, skal utelates i undervisningen, men framfor alt:

Islam bedriver misjonering. Hvordan skal Gule og lærerne rense Norges økende muslimske befolkning for Islam og føre den inn i ateismen? Kan det heller være at Islam, en religion med klare totalitære trekk, der frafall straffes med døden, med tiden blir så uhåndterlig for HEF at medlemmene må konvertere til Islam?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *